Venstre om ny aftale: Hårdt angreb på landbruget

Erling Bonnesen kalder kvælstofaftale for "utidig" – og forudser store praktiske problemer for landmændene

Møde på Christiansborg

Et smalt flertal stod bag den kvælstofaftale om bl.a. fremrykning af efterafgrøde-krav, som regeringen præsenterede mandag. Trods adskillige valgkampsløfter om brede landbrugsaftaler i den kommende regeringsperiode var kun Enhedslisten, SF, Det Radikale Venstre og Alternativet med på at skærpe kravene mod det i forvejen trængte erhverv.

Dét provokerer Venstres ordfører Erling Bonnesen:

”Det her er et hårdt, hårdt angreb fra regeringen på landbruget”, siger han til Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside.

Overfor Effektivt Landbrug uddyber han:

”Fremrykningen af kravene om de ekstra efterafgrøder kommer utidigt og kommer til at give landmænd store praktiske problemer. Det er grotesk, når man også har hørt de forskellige socialdemokratiske ministre gentage igen og igen, at man vil landbruget. Med den anden hånd indfører man så nye ekstra hårde krav”, siger Erling Bonnesen.

Du kan læse hele artiklen fra Effektivt Landbrug via linket HER.

Bæredygtigt Landbrug har også reageret skarpt på kravene om nye efterafgrøder – ikke mindst fordi tallene i den nyeste Novana-rapport langt fra tilsiger nye kvælstof-reduktioner. Du kan læse pressemeddelelserne fra Bæredygtigt Landbrug HER og HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top