Bayer: USA-dom strider imod gængs videnskab

Koncernen bag ukrudtsmidlet Roundup har med henvisning til videnskabelige undersøgelser appelleret millionbøde

dommerhammer

Verdens mest effektive og skånsomme ukrudtsmiddel Roundup med det dertilhørende aktivstof glyphosat er igen og igen og igen blevet frikendt for at være såvel kræftfremkaldende som hormonforstyrrende. Ifølge samtlige undersøgelser er stoffet hverken til skade for mennesker, dyr eller natur.

Alligevel er kemikoncernen Bayer, der står bag Roundup, blevet idømt en bøde på 25 mio. dollars. Roundup skulle således – ifølge sagsøgeren – være skyld i en mands kræftsygdom.

Bayer fortæller nu ifølge det internationale nyhedsbureau Reuters, at man appellerer dommen. Det sker netop med henvisning til, at ”anklagerens antagelser strider imod gængs videnskab”.

Hvis du abonnerer på AgriWatch, kan du læse mere om historien via linket HER. Ellers kan du blive klogere på de gentagne frifindelser af Roundup/glyphosat HER. I den seneste tid har mediedækningen af glyphosats ”farlighed” været noget mere nuanceret end tidligere – hvilket du kan forvisse dig om via artiklerne HER, HER, HER, HER, HER og HER.

Bæredygtigt Landbrug har adskillige gange advaret mod et glyphosat-forbud – ikke bare på grund af konsekvenserne for landbrugs- og fødevareproduktionen men også med tanke på de følger, et forbud kan få for klimaet. Dét kan du bl.a. læse mere om i BL-bestyrelsesmedlem Peter Bohsen Jensens læserbrev HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top