NutriFair: Landmænd bakker op om kampen mod efterafgrøde-kravene

Et hav af messedeltagere valgte onsdag at besøge Bæredygtigt Landbrugs stand - og mange af dem fik en streamer til bagruden med hjem

messe-1

Flere hundrede landmænd forlod onsdag Messe C Fredericia med en splinterny streamer i bilens bagrude:

“Vintergrønne marker, ja tak – regneark, nej tak!”, lyder budskabet på de aflange klistermærker, der onsdag og torsdag bliver uddelt på Bæredygtigt Landbrugs stand.

Med de mange messegæster, der ønskede en streamer udleveret, kan man vist roligt konkludere, at regeringens nylige fremrykning af efterafgrøde-krav til landbrugserhvervet mildt sagt ikke er særligt populær. Slet ikke i og omkring de messehaller, der huser messen NutriFair.

Streamerens budskab udstiller den manglende faglighed i de nuværende efterafgrødekrav og reklamerer samtidig indirekte for Bæredygtigt Landbrugs eget alternative forslag: At efterafgrøder bør sås, hvor der ikke er vinterafgrøder.

“Vi har i det hele taget fået en rigtig positiv start på vores messedeltagelse. Der er godt nok mange, som kigger forbi vores stand for at få sig en snak, en kop kaffe eller en streamer”, fortæller sekretariatsleder hos Bæredygtigt Landbrug, Brit M. Sørensen, onsdag formiddag.

Der er således også blevet tegnet en del nye medlemsskaber af Bæredygtigt Landbrug, så endnu flere nu bakker op om kampen for bedre rammevilkår i dansk landbrug. Både landmands-, støtte-, pensionist- og firma-medlemmer er kommet til på messens førstedag.

NutriFair er naturligvis meget andet end Bæredygtigt Landbrug. Et rekordstort antal udstillere er på plads i messehallerne – og kan gøre de tusindvis af fremmødte klogere på alt fra eksempelvis FN’s verdensmål, biogasprojekter og jagtrejser til mere jordnære ting som varmepumper, malkemaskiner, forsegling af grovfoder samt effektive midler til at undgå flueplage.

Både onsdag og torsdag frem til kl. 17 kan du møde Bæredygtigt Landbrug på stand A-1260, og foreningen er torsdag eftermiddag desuden vært for mødet “Målinger fremfor modeller – Oprensning fremfor oversvømmelser”. Det foregår i lokale K1, hvor BL’s chefjurist Nikolaj Schulz kommer med den opfordring, at hver enkelt landmand skal være uhyre vågen, inden kommunerne går i gang med de mange vandløbsprojekter.

Derefter beretter landmand Søren Vestergaard om sin mangeårige kamp – der langt om længe lykkedes – for at få renset op i Værebro Å på Sjælland. Derudover giver BL-direktør Hans Aarestrup en status på foreningens aktuelle arbejde og sager, eksempelvis oprøret mod de nye efterafgrødekrav.

“Det skal være slut med verdensfjerne og fiktive modeller – vi forlanger at blive reguleret ud fra reelle målinger, hvor de findes”, lyder det forud for mødet fra Hans Aarestrup.

Torsdagsmødet finder sted fra kl. 13, dog med mulighed for at få en sandwich med dertilhørende drikkevarer allerede fra kl. 12.30. Det hele er gratis – og kræver ingen forhåndstilmelding. Det er heller ikke noget krav, at man skal være medlem af Bæredygtigt Landbrug for at møde op.

Du kan læse mere om messen i Fredericia på www.nutrifair.dk eller i artiklen HER. BL-mødet torsdag kan du læse mere om HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk (tekst og foto)

Scroll to Top