Minister lukker øjnene for hadkampagne mod landbruget

Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theill raser over hadfyldt undervisningsmateriale mod homoseksuelle, men for en måned siden ville hun ikke gøre noget ved tilsvarende materiale om landbruget

bakkede-marker-sjælland-marts-2014-hjemmeside

Det skabte overskrifter i en række medier, da det viste sig, at undervisningsmateriale der bruges i kristne friskoler, er homofobisk. Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theill tog stærkt afstand fra det og udtalte, at hun væmmedes ved det. En fuldt ud forståelig reaktion fra ministeren. Men blot tre uger før havde hun lukket øjnene for hadfyldt undervisningsmateriale til brug i grundskolen fra firmaet Clio. Der var det konventionelle landbrug, der blev lagt for had.

Baggrunden er, at Jyske Vestkysten tidligere i år skrev en række artikler om det manipulerende materiale med udgangspunkt i et læserbrev fra Bæredygtigt Landbrug om materialet. Bæredygtigt Landbrug skrev også om undervisningsmaterialet (Læs om det HER og HER). Der var tale om meget omfattende usandheder og manipulationer, der konstant var negative i forhold til landbruget. Det medførte, at Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti stillede spørgsmål til undervisningsministeren i begyndelsen af september.

En uge senere svarede Pernille Rosenkrantz-Theill, at undervisningsmateriale ikke må være indoktrinerende, ”…hvilket stiller krav til lærerne om, at de i en situation, hvor de inddrager undervisningsmaterialer i undervisningen, der ikke informerer dækkende, skal være særligt bevidste om også at præsentere eleverne for andre perspektiver og modsatrettede synspunkter”.

Materialet gav ikke anledning til bekymring hos hende.

”Som børne- og undervisningsminister har jeg tillid til og forventer, at ledelser og lærere i løsningen af denne opgave på skolerne bruger deres kritiske sans i valget af lærebøger og andre undervisningsmaterialer”.

Lukker øjnene for landbrugshad

Ministeren vil med andre ord ikke gøre noget for at stoppe usandt materiale om landbruget. Der har hun tillid til, at lærere og skoleledelser selv vil kunne finde ud af, om materialet er utroværdigt. Tre uger senere var holdningen altså en anden, da der var tale om homoseksuelle, som blev lagt for had.

Udover at udtale, at hun væmmedes ved materialet så indkaldt hun straks Styrelsen for Undervisning og Kvalitet for at se på, om man kan stramme reglerne.

”Jeg har indkaldt styrelsen for at se, om vi kan spænde bardunerne i forhold til at fange ubalance i undervisningen inden for de nugældende rammer, eller om der er behov for stramninger på regelsættet”, sagde hun til Politiken.

Det skete altså blot tre uger efter, at hun havde, at hun havde afvist at gøre noget ved manipulerende og usandt materiale, der lægger landbruget for had.

Du kan se ministerens svar til Morten Messerschmidt HER

Af Jens Sillesen, jsi@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top