Ellemann er under stort pres fra landbruget

Vælgerforenings formand – der også er landmand – advarer mod at ødelægge den danske landbrugseksport med en CO2-afgift

11. april 2019. Miljøministerbesøg i Fussingø Skovdistrikt, hvor der blev fortalt om, at der er afsat 17 mio til rewilding på over 500 hektar af statens arealer.

Midt imellem Karup, Herning og Holstebro ligger Elmegården, der drives af landmand og Venstre-mand Lars Kristensen.

Han er formand for partiets lokale vælgerforening og fortæller i dagens udgave af Berlingske, hvor tåbeligt det vil være at pålægge dansk landbrugsproduktion en CO2-afgift, blandt andet fordi det kan ødelægge landets fødevareeksport.

”Afgiften er nødt til at ligge på slutforbruget. For når jeg laver fem liter mælk, så skal de fire eksporteres. Og hvis de fire er pålagt en afgift, kan jeg ikke sælge dem ude i verden”, som Lars Kristensen skærer det ud i pap i avisartiklen.

Lars Kristensens kritik og opråb til bl.a. partifællerne på Borgen lægger sig i kølvandet af adskillige andre Venstrefolks – og landmænds – interne pres på toppen i både SVM-regeringen, partiet Venstre og ikke mindst partiformand Jakob Ellemann-Jensen forud for efterårets og vinterens forhandlinger om en klimaafgift. Noget tyder på, at Venstre er tilhænger af en afgift på eksempelvis oksekødsprodukter i køledisken, mens Socialdemokratiet ønsker en afgift på selve produktionen.

Hvis du abonnerer på Berlingske, kan du læse hele interviewet med Lars Kristensen HER. Landbrugsavisens podcast behandler også sagen, hvilket du kan forvisse dig om HER.

Du kan desuden se et af Bæredygtigt Landbrugs mange indspark til debatten om en mulig ny CO2-afgift på dansk landbrug i linket herunder.

En dansk ko eller gris er mest klimavenlig

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top