Verdens kødproduktion vil stige kraftigt

Både pr. verdensborger og ikke mindst samlet set med befolkningstilvæksten er der brug for mere fremfor mindre kød fremadrettet, lyder prognosen

gris2-1000px

Hvis det står til diverse politikere og meningsdannere, bør danske landmænd fremover producere mindre kød og flere planteprodukter. Fødevareproducenterne herhjemme er med garanti klar til at levere lige nøjagtig det, der efterspørges på det internationale marked – men trods påstande om ”veganerbølge” i samfundet tyder en del på, at der absolut ikke er nedgang at spore, når det kommer til behovet for kød.

Ifølge prognoser nævnt i Landbrugsavisens omtale vil den globale kødproduktion således stige med to procent pr. verdensborger i gennemsnit. Og da der bliver flere og flere mennesker på kloden, svarer det til, at den samlede kødproduktion i verden i nærmeste fremtid vil øges med ikke færre end 12 procent. At producere mad nok handler også om at imødegå migration mellem verdensdelene, lyder det. Lignende meldinger om behovet for en endnu større global kødproduktion end i dag er tidligere i år kommet fra såvel FN’s fødevareorganisation FAO som den internationale økonomiske organisation OECD.

Bæredygtigt Landbrug har adskillige gange italesat behovet for at opretholde en stor kødproduktion i det stolte landbrugsland Danmark – det gælder især set i relation til efterspørgslen på det globale marked, som danske landmænd opererer på. I artiklen herunder kan du se et indspark fra Bæredygtigt Landbrugs formand Peter Kiær i en nylig radiodebat om emnet.

Hør Peter Kiær forsvare kød i radiodebat

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Scroll to Top