Efterspørgslen efter svinekød stiger

Med en fremgang på mere end en fjerdedel er Danmark nu den næststørste eksportør af svinekød i hele EU

grisestald

Du skal ikke tro på dommedags-profetier om, at ingen længere gider at spise kød, og at danske svineproducenter derfor burde finde sig en anden metier.

Den globale efterspørgsel efter kød er større end nogensinde, og skal man tro prognoserne for den fremtidige efterspørgsel, stiger behovet yderligere – hvilket du kan blive klogere på via artiklerne HER og HER, hvor Bæredygtigt Landbrugs direktør Hans Aarestrup kommenterer tendensen. Desuden kan du HER læse mere om det webinar, som Bæredygtigt Landbrug og journalist samt ordstyrer Jeppe Søe arrangerede forleden – hvor kødefterspørgsel og veganisme ligeledes var blandt emnerne.

Nu beretter Landbrugsavisen, at Danmark har overhalet Tyskland og således er blevet den næststørste eksportør af svinekød ud af EU. Ifølge Markedsnyt for grisekød eksporterede Danmark 156.767 tons svinekød ud af den europæiske union i den seneste opgørelse – hvilket kun var overgået af spaniernes suveræne 386.088 tons. Den danske fremgang i forhold til den forrige opgørelse er på 28 procent.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens artikel HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top