Landbruget må sætte sin lid til Søren Gade og Asger Christensen

To Venstre-folk ligner de bedste bud på europæiske parlamentarikere, som vil kæmpe dansk landbrugs sag på EU-niveau

eu-flag

En stor flok landbrugsvenlige danske kandidater var på valg til Europa-Parlamentet i søndags – og et par af dem opnåede et sæde i parlamentet i Bruxelles og Strasbourg, viste stemmeoptællingen mandag.

De to Venstre-folk Søren Gade og Asger Christensen er nok umiddelbart de to europæiske parlamentarikere, som dansk landbrug skal sætte sin lid til i den kommende femårige valgperiode.

Flot valg til Søren Gade

Søren Gade med over 200.000 personlige stemmer er ikke bare tidligere direktør i Landbrug & Fødevarer men har gennem hele valgkampen slået på nødvendigheden af et stærkt landbrugserhverv i Danmark – her kan der blandt andet henvises til artiklen HER samt læserbrevet HER. Sidste år holdt Søren Gade hovedtalen ved Bæredygtigt Landbrugs generalforsamling, hvor han varslede kamp mod overimplementering af EU-regler i Danmark, referatet af dén tale kan du læse HER.

Den tidligere formand for Kolding Herreds Landboforening, Asger Christensen, kan med over 31.000 personlige stemmer også kalde sig medlem af Europa-Parlamentet. Med en flot kampagne – der blandt andet indebar bannere på halmballer langs motorveje og landeveje overalt i kongeriget – får han nu lejlighed til at indfri sine valgkampsløfter, der eksempelvis gik på at kæmpe for den danske fødevaresektor. Dét kan du læse mere om i indlæggene HER og HER.

Ritterbusch: Landmænd stemte fortrinsvis på de to Venstre-folk

Desværre lykkedes det ikke for Liberal Alliance eller partiets spidskandidat Mette Bock – en af arkitekterne bag Landbrugspakken – at opnå valg til Europa-Parlamentet. Nummer tre på partiets liste var medlem af Bæredygtigt Landbrug, Hadsund-landmanden Bo Ritterbusch, som fik i alt 743 personlige stemmer.

Bo Ritterbusch har i valgkampen talt for blandt andet et både smallere og stærkere EU med ens regler og konsekvenser i alle unionens nationer – hvilket du kan læse mere om i linket HER – og han ærgrer sig over, at LA heller ikke i den kommende valgperiode er repræsenteret i Europa-Parlamentet.

”Jeg er nok mere kendt i landbruget, end mit stemmetal indikerer. Men der er med garanti en hel del landmænd, som har tænkt, at dén stemme skal Søren eller Asger have”, lyder det fra Bo Ritterbusch.

Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside har tidligere berettet om de mange landbrugsvenlige kandidater, som stillede op til Europa-Parlamentet herhjemme – dén artikel kan du læse HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top